Bezpečné město

Jako rodilý Zábřežák mám naše město rád a cítím se tady doma. Na procházkách s dětmi mě zaujala řada míst, na kterých by se dalo v rámci bezpečnosti a dopravy zapracovat. Jde o projekty, které by nebyly nijak finančně náročné, ale přinesly by výrazné zlepšení.

Konkrétně mám na mysli například zřízení krátkodobých parkovacích míst pro bezpečné vystoupení a nastoupení dětí před ZŠ Školská a ZŠ Severovýchod, výstavbu chodníku od mostu přes železniční trať směrem ke křižovatce Rudolfov - Skalička nebo zřízení obytné zóny v lokalitě ulic Rudolfov a U Sázavy, kde se pohybuje spousta chodců směrem k lomu a „Hlubince“.

Nedostatek parkovacích míst v celém městě, ale hlavně na sídlištích, je velkým tématem, o kterém se mluví už dlouho. Rád bych svou iniciativou zajistil, abychom přešli od slov k činům. Jsem pro vybudování parkovacích domů a celkové rozšíření možností parkování v rámci revitalizací sídlišť, například Krumpachu, kde sám bydlím a vnímám problémy naší lokality každý den. Také další městské části mají své specifické potřeby – je důležité naslouchat lidem a snažit se jejich podněty řešit.

Zásadní je také navýšení podpory městské policie, aby měla dostatečný počet strážníků a kvalitní moderní kamerový systém.

Pavel Zubík

Podnikatel v oboru IT technologií, milovník filmové hudby, muzikant a dlouholetý člen Zábřežského dechového orchestru. Ve volném čase se věnuje rodině a organizování kulturních a společenských akcí. Je tvůrce a pořadatel úspěšného festivalu Notování Zábřehem. Pavel je velký zábřežský patriot.